Rezelman RVS Logo

Rezelman RVS · Roestvrijstaal & Aluminium

Constructies en Reparaties

In onze werk­plaats hebben wij de mogelijkheid om de volgende disciplines uit te voeren.

...

TIG Lassen

is een specifieke las­techniek. De naam is een af­korting en staat voor Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas.
...

MIG/MAG Lassen

is een specifieke las­techniek. De naam is een af­korting en staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Omdat het enige verschil het gebruikte gas is wordt het toch als een­zelfde techniek gezien.
...

Draaien

is een verspanings­techniek, waarbij het product ronddraait en daarmee de snij­beweging uitvoert. De beweging in langs­richting en dwars­richting wordt uitgevoerd door de beitel. Draaien wordt uitgevoerd op een draaibank.
...

Zagen

is een verspanings­techniek waarbij het gereedschap, een zaagblad, voorzien is van veel snijkanten, zogenaamde zaagtanden, aan een smalle zijde.
...

Frezen

is een verspanende bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd. Frezen wordt gedaan op een frees­machine.
...

Polijsten

is het proces waardoor een oppervlak van een materiaal glad en glanzend gemaakt wordt, waardoor het een sterk spiegelend effect verkrijgt.
...

Buigen

is een techniek waar Ab nog een korte omschrijving voor moet bedenken en daarna online moet zetten.
...

Zetten

is het vervormen van plaat­materiaal naar een drie­dimensionale schaal. Zetten wordt uitgevoerd door middel van het langzaam en precies buigen van het plaat­materiaal.
...

Walsen

is een vormgevings­techniek waarbij een dikke plaat staal of ander metaal door twee of meer walsrollen wordt omgevormd tot vlakke platen, folies of profielen.